Edukans in actie met Schoenmaatjes app

Dinsdag 5 september is het nieuwe seizoen van Edukans Schoenmaatjes gestart, dit jaar onder leiding van ambassadeurs Nick & Simon. Anders dan voorgaande jaren kunnen kinderen die een schoenendoos vullen voor een kind in een ontwikkelingsland via een app een persoonlijk digitaal berichtje met foto sturen én terug verwachten.

Offline app

Schoenmaatjes Connected is een app die geïnstalleerd wordt op de mobiele telefoons van lokale uitdeelpartners. Ieder kind kan hierdoor meedoen. De app werkt offline en is dus ook te gebruiken in de afgelegen gebieden waar Edukans schoenendozen uitdeelt.

Technologie verbindt

De app en website die het contact mogelijk maken, komen tot stand dankzij de samenwerking met SAP. Jan Theodoor Wiltschek, Innovatiemanager SAP: “We laten hiermee zien dat technologie mensen écht kan verbinden. Het vergroot de betrokkenheid van de kinderen, zowel in Nederland als in het buitenland, enorm.”

De optie om een persoonlijk bericht te ontvangen is dit jaar voor een beperkt aantal dozen beschikbaar. Aanmelden voor Schoenmaatjes.