Go VMBO game bereidt leerlingen voor

De geheel nieuwe versie van de Go VMBO game bereidt leerlingen uit groep 7 en 8 nu op een eigentijdse, interactieve manier voor op het voortgezet onderwijs in het algemeen en het VMBO in het bijzonder. 

Spelenderwijs ontdekken

Samen met hun online vriendinnetje Fay gaan de spelers - met een zelf ingestelde avatar - op ontdekkingstocht tijdens hun eerste schooldag. Ze kunnen vragen stellen aan leerlingen en docenten, en puzzels oplossen in lokalen. Zo ontdekken ze spelenderwijs het voortgezet onderwijs én hun eigen talenten en interesses. Belangrijk, want de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best groot en spannend!

Gratis beschikbaar

De game is gratis beschikbaar op www.govmbo.nl en gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Ook aan ouders en leerkrachten is gedacht. Zij vinden op www.govmbo.nl alle informatie het voortgezet onderwijs, het VMBO, het keuzeproces en tips om met kinderen over de game en de uitkomsten ervan te praten. Verder kunnen leerkrachten een klassenpakket aanvragen met meer informatie én om de game op hun school onder de aandacht te brengen. De game is ontwikkeld door Stichting Platforms VMBO.