Media Ukkie Dagen 2018

De Media Ukkie Dagen 2018 vinden plaats van 6 t/m 13 april. Dit jaar staan de dagen in het teken van mediawijsheid voor jonge kinderen: ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’ Want, hoe doe je dat, kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je een peuter en kleuter leren over het omgaan met media? De dagen worden georganiseerd door Mediawijzer.net. #MUD2018

Toolkit: Geef je les aan groep 1 of 2, dan vind je hier een handige toolkit.

De diverse partners van Mediawijzer.net, zoals mediacoaches, CJG’s, kinderdagverblijven en bibliotheken organiseren diverse activiteiten. Doet jouw organisatie mee aan de Media Ukkie Dagen? Zet je activiteit op de kaart.

Iene Miene Media

Jaarlijks wordt onderzoek gedaan naar mediagebruik binnen gezinnen met kleine kinderen, in de leeftijd van 1 t/m 7 jaar. Bij de start van de Media Ukkie Dagen op 6 april worden de nieuwe resultaten bekend gemaakt van het Iene Miene Media onderzoek. Dit jaar ligt de nadruk op het aanleren van mediawijs gedrag passend bij de ontwikkeling van kinderen in verschillende leeftijdsgroepen: baby’s en dreumesen (0-2 jaar), peuters (2-4 jaar) en kleuters (4-6 jaar). Er is speciale aandacht voor vragen die bij ouders leven over de mediawijsheid van hun jonge kinderen.