Op fotosafari in 360 graden video game

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft een zelfbedachte 360 graden video fotosafari game ontworpen: Burgers’ Zoo  Snapshot. Spelers krijgen de opdracht om de mooiste dierenfoto’s te maken in het Arnhemse dierenpark voor een foto-expositie.

Fotograaf

Als fotograaf ga je in een 360 graden omgeving op zoek naar bijzondere gebeurtenissen om te fotograferen. Kinderen maken op een educatieve en speelse manier kennis met het dierenrijk en proberen Burgers’ Zoo thuis of op de achterbank van de auto alvast uit.

 

De opzet van het spel

Het spel bestaat uit verschillende levels, waarbij elk level staat voor één van de ecodisplays die in Burgers' Zoo te zien zijn (het tropisch regenwoud van de Bush, de rotswoestijn van de Desert, de Oost-Afrikaanse savanne van de Safari of bijvoorbeeld het tropisch koraalrif van de Ocean). Per ecosysteem krijgt de speler verschillende opdrachten om bepaalde foto’s van dieren te maken. In een digitale 360 graden omgeving moet je op zoek naar het juiste fotomoment. Zo moet je in de Ocean bijvoorbeeld op zoek naar de zwartpunthaai, in het Park naar de gorilla, of in de Bush naar het aardvarken. Soms moet je echt iets ontdekken, terwijl het een andere keer een kwestie is van de juiste timing. Met het vervullen van de juiste opdracht, win je leuke infokaarten en kun je nieuwe levels ontsluiten, oftewel het volgende ecodisplay.

 

Uitproberen

Download voor:  iPhone / iPad  |  Android

Bij voldoende downloads van deze gratis app, beschikbaar voor iPhone en Android, gaat Burgers’ Zoo de nieuwe Mangrove als bonuslevel aan het spel toevoegen.