Programmeren in curriculum bèta studie

In Europa hebben 70 (universitaire) technische opleidingen het programma ‘Iedereen kan programmeren’ in hun curriculum opgenomen. Apple heeft dit programma opgezet om ervoor te zorgen dat iedereen kan leren hoe je programmeert en apps bouwt.

Groeiende technologiesector

De technologiesector is een van de snelst groeiende sectoren in Europa. Er is dan ook veel vraag naar IT- en informaticaspecialisten. De opleidingen gebruiken de lessen van ‘App Development with Swift’ om het studieaanbod te verbreden en hun studenten de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben als ze later carrière willen maken in de app-sector.

Programmeren en apps ontwerpen

Het lesprogramma duurt een jaar en is gemaakt door een team van Apple engineers en docenten. De lessen zijn zo opgezet dat alle leerlingen van de middelbare school en studenten ermee kunnen leren programmeren en apps ontwerpen, ongeacht hun niveau en achtergrond.

Opleidingen in Europa

Onderwijsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, België, Tsjechië, Ierland, Luxemburg, Polen en Portugal gaan ‘App Development with Swift’ aanbieden. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen verzorgt zowel bacheloropleidingen als korte beroepscursussen. Alle 34.000 studenten krijgen de kans om te leren programmeren via ‘App Development with Swift’.