Met bootcamp van leek naar ontwikkelaar

Code Institute, een wereldwijd onderwijsbedrijf voor technologie, gaat in Nederland van start met de enige universitair geaccrediteerde coding bootcamp voor ‘upskillers’. Daarmee levert het bedrijf een bijdrage aan een oplossing voor het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars.

Tekort aan ICT’ers

Alleen al in de eerste drie maanden van 2017 bleven er volgens het Centraal Bureau van de Statistiek ruim 12.000 ICT-vacatures onvervuld. Hogescholen en universiteiten kunnen de vraag simpelweg niet bijbenen. De Software Development-opleiding van Code Institute focust op de praktische aspecten van programmeren. Werkgevers zijn op zoek naar programmeurs die hun bedrijf direct toegevoegde waarde kunnen bieden.

Gepersonaliseerde training

Bij Code Institute ligt de nadruk op loopbaanondersteuning en samenwerking met werkgevers. Cursisten volgen een gepersonaliseerd traject. Ze kunnen een online training met een mentor (parttime) of klassikaal training (fulltime) volgen. Daarmee kunnen ze zich in 12 weken tijd ontwikkelen tot professionele (junior) software developer.

Kijk op codeinstitute.net voor meer informatie.